Nu rustar vi upp och utökar Baobab School!

Först av allt – ett härligt stort rungande TACK och kramar till alla er som medverkat eller besökt Baobab 2014! Det är tack vare er som både festivalen och skolan lever vidare år efter år. Som de flesta av er redan vet går överskottet från Baobab Festival till att erbjuda skolgång i vårt eget skolprojekt Baobab School. Med hjälp av våra inskaffade medel från festivalen och projektets sponsorer kan vi nu fortsätta bidra till en bättre framtid för barnen i Baobab School, Guinea Conakry. Här kommer nedan en liten uppdatering för alla er som är intresserade i hur det går och vad som konkret kan göras idag.

Ytterligare 1 skolbyggnad öppnas

Hittills har vi använt 1 utav 2 skolbyggnader på skolgården med 360 barn som fått skolgång dagligen. Skolgården framför används, men hittills har vi inte haft budget att ta över den 2:a skolbyggnaden. Redan nu i september flyttar vi dock in här också, och har alltså dubbelt så många klassrum som tidigare. Eftersom klassrummen i vår nuvarande skola är väldigt små har vi nu beslutat att riva murarna mellan klassrummen så att vi får 5 stora klassrum istället för 10 små. På samma sätt gör vi även i den nya skolbyggnaden, och därmed får vi alltså lika många klassrum som tidigare, fast dubbelt så stora. Målning av skolans insida och utsida görs när detta är klart liksom nya svarta tavlor till lärarna att skriva på. Målet är att få allt klart innan den 15 September då skolstarten är för det nya året. Med denna förändring är målet att från och med skolstart nu i September kunna ge skolgång till över 500 barn.

Förutom detta kan vi göra följande uppdateringar:

* 150 Skolbänkar

Är under tillverkning just nu. Med dessa fyller vi de nya klassrummen och ersätter söndriga och utslitna bänkar.

* Utplaning och iordningställande av skolgården

Skolgården framför är fylld med ojämn och massiv berggrund. Denna kommer vi att plana ut och renovera så att den inte längre utgör en hälsofara i form av hårda klippor eller den röda sanden.

* Skolmaterial till 500 barn

Ryms också i budgeten, – kritor och krittavla, pennor, anteckningsblock, skolböcker och skoluniform. Under inköp och produktion just nu.

* Hyra av 10 st klassrum under 1 år betalt i förskott.

* Nya Toaletter

Med detta säger jag återigen BIG UP till alla, det är så grymt härligt att vi kan göra detta!

Ser fram emot bilder och uppdateringar från Guinea..
Må bäst och sprid er positivitet till omgivningen!
Med många hjärtliga kramar